Useful site is about custom coursework writing help

Tnpsc group 2 exam previous year question papers in english

Mar 13, 2018

TNPSC Group 2 Model Question Paper

Candidates who have applied for TNPSC Group 2 Exam can download TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers PDF through this page. After completing application process, participants now start preparing for the exam through TNPSC Group 2 Previous Year Question Papers.

In order to make their preparations in better way candidates need to read TNPSC Group 2 Model questions with solutions which are given below. This TNPSC Group 2 Question Paper helps to evaluate his/her strengths and weakness.

Get TNPSC Group 2 Mains Model Question Paper PDF 2018

 Participating candidates are advised to prepare for the TNPSC Group 2 Recruitment Exam topic wise by referring to the TNPSC Group 2 Model Question Paper 2018. By practicing the TNPSC Model Question Paper Group 2, you will get an idea about exam which will be asked in the exam.

On the below section of this age we have shared TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In Tamil Pdf, candidates who want to check TNPSC group 2 Previous Year Question Paper With Answers In Tamil PDF they must go through the below details which is given by the team members of www.recruitmentinboxx.com

Download TNPSC Group 2 Model Question Paper in English

Press Here for TNPSC Group 2 Model Question Paper Link

TNPSC Group 2 Mains Question Paper is important part of the preparation for the exam. These TNPSC group 2 main exam question paper help to check your preparation level and plan your study schedule accordingly to crack the exam easily and successfully. The TNPSC group 2 exam model question paper will surely help you in getting good marks in the examination.

TNPSC Group 2 Question Paper With Answers

Question1. When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  1. into crushing
  2. in crushing
  3. without crushing
  4. No improvement

Answer: 2

Question2. Total Number of Districts of Tamilnadu state ?

  1. 34
  2. 32
  3. 28
  4. 30

Answer: 2

Question3. Two numbers are respectively 20% and 50% more than the third number. What % is the first number of the second ?

  1. 40%
  2. 50%
  3. 80%
  4. 70%

Answer: 3

Question4. If 10% of an electricity bill is deducted, Rs 45 is still to be paid. How much was the bill?

  1. Rs 50
  2. Rs 40
  3. Rs 35
  4. Rs 54

Answer: 1

Question5. On planet Earth, there is no centrifugal force at the

  1. Equator
  2. Tropic of Cancer
  3. Tropic of Capricorn
  4. Poles

Answer: 4

Get Here Detailed: TNPSC Group 2 Syllabus

Question6. High Court were established in Calcutta, Bombay and Madras is

  1. 1935
  2. 1919
  3. 1992
  4. 1865

Answer: 4

Question7. Which party came to power in Tamil Nadu in 1967?

  1. CPI
  2. TDP
  3. PWP
  4. DMK

Answer: 4

Question8. The simple interest on a certain sum of money for 3 yr at 5 percent is Rs 1324.05.What is the simple interest?

  1. Rs 1260
  2. Rs 1560
  3. Rs 1160
  4. Rs 1360

Answer: 1

Question9. 212,225,361(…..)

  1. 44
  2. 484
  3. 52
  4. 729

Answer: 3

Question10. In a certain code, ‘37’ means ‘which class’ and ‘583’ means ‘caste class’. What is the code for ‘caste’?

  1. 3
  2. 7
  3. 8
  4. Either 5 or 8

Answer: 4

 Check Preparation Plans: How To Prepare For TNPSC Exams

Question11. Anish borrowed Rs 15000 at the rate of 12% and another amount at the rate of 15% for two yr. The total interest paid by him was Rs 9000. How much did he borrow ?

  1. Rs 32000
  2. Rs 33000
  3. Rs 30000
  4. Rs 63000

Answer: 2

Question12. Seema invested an amount of Rs 16000 for two years at compound interest and received an amount of Rs 17640 on maturity. What is the rate of interest ?

  1. 8%
  2. 5%
  3. 4%
  4. 3%

Answer: 2

Question13. What may be the cause of mal-functioning of thyroid gland ?

  1. lodine deficiency
  2. iron deficiency
  3. Calcium deficiency
  4. Vitamin C

Answer: 1

Question14. The World Population Day is celebrated on

  1. 11th July
  2. 12th July
  3. 15th July
  4. 11th August

Answer: 1

Question15. Which one among the following radiations carries maximum energy?

  1. Ultraviolet rays
  2. Gamma rays
  3. X-rays
  4. Infrared rays

Answer: 2

 Download Here: TNPSC Exam Time Table

Question16.  Which one of the following is the oldest oil refinery in India?

  1. Haldia
  2. Koyali
  3. Digboi
  4. Mathura

Answer: 3

Question17. If RIVER=72 then LAND=?

  1. 30
  2. 29
  3. 31
  4. 28

Answer: 3

Question18. If in certain language GUARD is coded as FTZQC, how is DRIVER coded in that code?

  1. EQHUDS
  2. CQHUDQ
  3. QEHUDS
  4. QCHUQ

Answer: 2

Question19. The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

  1. same
  2. Common
  3. mutual
  4. Similar

Answer: 2

Question20. If SHARP is coded as 58034 and PUSH as $^%*, then RUSH is coded as

  1. 3568
  2. 3658
  3. 3685
  4. 3583

Answer: 2     

Start Solving: TNPSC Mock Test

Way to Download Tnpsc Group 2 Question Paper With Answers PDF:

Check Latest Updates: TNPSC Current Affairs

Final Words:

Visitors if you are facing any type of problem concerning TNPSC Group 2 Question Paper with Answers in Tamil 2018, you can ask us any time by leaving a comment below in comment box which is provided below, as we will try to solve your problem by providing best solution to your problem.

For getting direct mail in your inbox you can subscribe our web portal www.recruitmentinboxx.com. For more updates regarding latest results, latest jobs, Date sheets of university, Upcoming TNPSC Group 2 Model Question Paper etc, you can follow this web portal on Facebook and Google+.

You May Also Like To Check This Section

TNPSC Group 2 Model Question Papers Download

Tamilnadu Group 2A examination model question papers for the exam scheduled for AUG 2017, candidates may download the questions and prepare for the exam.

Download TNPSC Group II Model question papers for Tamil, English, Generak Knowledge, and other subjects now .

The official website for tnpsc notifications : www.tnpsc.gov.in

Download : TNPSC Group 2 hall ticket 2017

Tnpsc group 2 exam model question papers for tamil, english, gk in tamil, gk in english, indian national movement, european history, physics, chemistry, biology, botany .

The examination is preliminary , so candidates should pass this inorder to appear for the main exam of GROUP II CCSE ,  please download and share with your friends as well .

TNPSC Group II Model Question Papers by arivukadal publishers

1. Download Question with Answers Key : Click Here

2. Download Questions with Answer Keys : Click here

The Group 2 recruitment examination is to be conducted this week on Aug 6, 2017 to fill 1948 Post vacancies . We’ll update Answer key for Group 2A exam very soon .

Note : The Download File has been removed .

Subject

TNPSC Group II 2013 – Model Question Paper-Tamil TNPSC Group 2 2013 – Model Question Paper-General Knowledge in Tamil TNPSC Group II 2013 – Model Question 2 for General Knowledge in Tamil TNPSC Group II 2013 – Model Question 1 – General Knowledge in English TNPSC Group II 2013 – Model Question 2 – General Knowledge in English TNPSC Group II 2013 – Model Question 3 – General Knowledge in English TNPSC Group II 2013 – Model Question 4 – General Knowledge in English TNPSC Group 2 2013 – Model Question – Indian National Movement TNPSC Group II 2013 – Model Question – European History TNPSC Group 2 2013 – Model Question – Physics TNPSC Group II 2013 – Model Question – Chemisty TNPSC Group 2 2013 – Model Question – biology TNPSC Group II 2013 – Model Question -Botony

TNPSC Group 2 exam previous year question paper with answers will also be uploaded .

The exam is conducted for filling post vacancies of 1024 posts , so candidates of more than 6 lakhs have applied for the exam ,and so there will be huge competition in the exam.

TNPSC Group 2 hall ticket 2017

If you have only met the minimum cut off marks will be selected for the main exam of group II, keep this in mind while preparing for the exam .

Download tnpsc group 2 exam question papers

Source : tnpsc.wordpresss.com | Candidates may download general knowledge questions in tamil, english , previous year question papers .

Congradulations to all candidates who have applied for TNPSC Group 2 Exam !

There are people who can achieve huge success in life, while adding a bit of fun and a splash of colour to this increasingly grey world. Peter James

Previous: Z scan technique thesis writing
Next post: Acknowledgements dissertation examples